Snel, veilig en makkelijk

ontharen met IPL

Wat is IPL?

Bij een IPL behandeling wordt gebruik gemaakt van een sterke flitslamp die een krachtige flits geeft. De warmte van dit licht wordt via de haren getransporteerd naar het haarzakje. Het haarzakje wordt hierdoor verwarmd en beschadigd waardoor er geen nieuwe haartjes meer kunnen groeien.
Het aantal IPL behandelingen hangt o.a. af van de hoeveelheid haar per locatie die behandeld moet worden. Ervaring heeft ons geleerd dat het moeilijk is om van tevoren te zeggen hoeveel ontharingsbehandelingen nodig zijn, omdat dit van zoveel factoren afhankelijk is. Wij gaan uit van een gemiddelde van 8 tot 12 keer om ongewenste haargroei te verwijderen.

Hoe werkt IPL?

De anagene haarzakjes (verkerende in de zogenaamde groeifase) worden gedurende de behandeling d.m.v verhitting door licht uitgeschakeld en zijn daarna niet meer in staat om haren te produceren. Haren die tijdens de behandeling in de rustfase zitten, kunnen niet worden uitgeschakeld en zijn de volgende behandeling aan de beurt. Dit is de rede dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Slapende haarfollikels kunnen echter nog niet behandeld worden. Deze zijn bij iedereen aanwezig maar komen alleen tot groei, wanneer zich hormonale veranderingen voordoen. Dit kan komen door: pilgebruik, medicatie, overgang, etc. Vanwege deze slapende haarfollikels wordt 1 keer per jaar een onderhoudsbehandeling geadviseerd. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beauty praktijk Gooi & Vechtstreek op 0617422257.

Contact

Nieuweweg 46b
Soest

Social Media

Openingstijden

Zo / Ma Gesloten
Di 9:00 - 22:00
Wo 9:00 - 20:00
Do 9:00 - 20:00
Vrij 9:00 - 17:00
Za 9:00 - 13:00